X-Time Out: Goran Čaušić

goran-čaušić

Kada je Crvene Zvezda izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona on je pomalo neočekivano kao veliko pojačanje stigao u minut do 12.

Goran Čaušić rođen je 5. maja 1992. godine u Beogradu i igra na sredini terena. Zvezdino je dijete jer je ponikao u njenom omladinskom pogonu gdje je igrao u mlađim kategorijama da bi ljeta 2009. godine potpisao i prvi profesionalni ugovor sa beogradskim “crveno-bijelima”. Ipak za prvi tim Zvezde nije debitovao već je igrao na pozajmici u Sopotu tadašnjem članu Srpske lige Beograd. U zimskom prelaznom roku sezone 2011/12 prešao je u ekipu Rada gdje je proveo narednu godinu (drugi dio sezone 2011/12 i prvi dio sezone 2012/13) igrajući kod trenera Marka Nikolića.

čaušić-es

Dobrim partijama u dresu “građevinara” sa Banjice privukao je pažnju inostranih klubova i u decembru 2012. godine zajedno sa saigračem Andrejom Mrkelom prešao u turskog superligaša Eskišehispor. Za ovaj klub je do kraja sezone 2012/13 odigrao 13 utakmica u Superligi Turske. U drugom dijelu sezone 2013/14 bio je pozajmljen turskom drugoligašu Manisi za koje je odigrao 17 prvenstvenih utakmica na kojima je postigao tri gola. Pred sezonu 2014/15 vratio se u Eskišehispor i ovoga puta dobio veću minutažu odigravši u naredne dvije sezone 50 superligaških utakmica na kojima je postigao tri gola.

čaušić-osasuna

U julu 2016. potpisao je ugovor sa španskim prvoligašem Osasunom sa kojom je tokom sezone 2016/17 odigrao 26 prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol. Ipak klub je zauzeo pretposljednje mjesto na tabeli Primere i time izgubio prvoligaški status pa je Čaušić odlučio da promijeni klub, ali i državu. Toplu Španiju zamijenio je hladnom Rusijom pa je jula prošle godine prešao u Arsenal iz Tule kojeg je vodio crnogorski trener Miodrag Božović. Odigrao je 26 utakmica i dao tri gola dok je i ovu sezonu započeo u istom klubu, ali je nakon pet prvenstvenih utakmica prešao u Zvezdu 31. avgusta.

causic-1

Interesovanje za njega “crveno-bijeli” su pokazali još na početku prelaznog roka mada, ali on u tom trenutku nije želio da dođe jer je Zvezda počela da nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona pa je čekao ishod. Kada su Beograđani napravili veliki rezultat on je ekspresno postao član, a prvi nastup imao je 15. septembra protiv Radnika iz Surdulice.

čaušić-serbia

Bio je član mlađih selekcija reprezentacije Srbije. Sa reprezentacijom do 19 godina je igrao na Evropskom prvenstvu 2011. godine u Rumuniji dok je sa selekcijom do 21. godine je igrao na Evropskom prvenstvu 2015. godine koje je održano u Češkoj. Do sada nije dobio poziv u seniorski sastav “orlova”.