Barselona pobjedila Inter na domaćem terenu

Barselona-Inter
picture source: https://www.rtvslo.si/

U trećem kolu grupne faze Lige prvaka fudbaleri Barselone savladali su ekipu Intera na svom stadinu Kamp Noa. Iako je večeras domaća ekipa igrala bez jednog od najboljih Lionela Mesija, bez velikih napora je došla do pobjede nad Interom.

Ozbiljne akcije su krenule sredinom prvog poluvremena. Lenglet je dobro šutirao glavom, ali njegova lopta nije završila u mreži Intera. U 32. minuti se Barselona organizuje za novi potez. Suarez je odlično asistirao Rafinhu koji je rutinski zabio gol za prvi prednost Barse sa 1:0. Slobodni udarac Kutinja u nastavku nije bio dovoljno dobar da podigne rezultat, pa se na pauzu otišlo sa 1:0.

Drugo poluvrijeme označilo je bolju igru Intera. Politano je prijetio dva puta, ali bez uspjeha. U 59. minuti je Barsa imala priliku preko Suareza. Handanović se odlično snašao i spasio lopte Suareza i Lengleta par minuta kasnije. Iako su gosti imali bezbroj prilika za promjenu rezultata, to im nije pošlo za rukom. U 83. minuti je Barselona preko Albe postavila konačnih 2:0 i osvojila 3 boda na ovom susretu.

Trenutno Katalonci imaju 9 bodova i na vrhu su grupe, a Inter ih prati sa 6 bodova.