Bliži se Zlatna lopta, hoće li Modrić zaokružiti het-trik?

Modric_london
picture source: www.radiosarajevo.ba

Kladionice Luku i dalje smatraju favoritom, ali ono što nije moglo uticati na  nagradu za najboljeg igrača i te kako utiče u ovom izboru za Zlatnu loptu u organizaciji France Football-a.
Luka Modrić najbolji je igrač u Europi te najbolji je igrač na svijetu u izboru svih selektora i kapitena reprezentacija. Hoće li za tačno mjesec dana  hrvatski kapiten zaokružiti het-trik?

Na stolu je ostao još Ballon d’Or ili Zlatna lopta. Nagrada s najvećom tradicijom, mnogi će reći i najprestižnija. Biraju je novinari iz uglednih svjetskih medija, a 8. oktobra objavljena je lista od 30 kandidata i na njoj su trojica Hrvata.

Međutim, jedna je bitna razlika. Zbog koje bi Luka mogao ostati bez Zlatne lopte France Football-a.

fifa-ballon d or

Naime, UEFA i FIFA u svom su izboru vrednovali ostvarenja u sezoni 2017./18., FIFA je jasno navela svim glasačima u izboru za najboljeg igrača da se vrijednuju ostvarenja igrača od 15. jula 2017. do 15. jula  2018.

Dok France Football nagradu Zlatna lopta dodjeljuje za postignuća u godini 2018. i tu nastaje problem!

Modrić nakon SP-a nikako ne uspijeva uhvatiti pravu, prošlosezonsku formu, tek na mahove pokazuje kako je došao do nagrade za najboljeg igrača i Zlatne lopte SP-a u Rusiji. Dok neki konkurenti, prije svih Kristijano Ronaldo, briljiraju.

Kladionice i dalje vjeruju Luki, a da li će mu biti naklonjeni i novinari, e to ostaje da vidimo u decembru.