Nastavlja se liga nacija, okršaj Hrvatske i Španije

Spain vs Croatia
picture source: https://narod.hr

U sva četiri ranga takmičenja danas se nastavlja takmičenje u okviru Lige nacija, a bez sumnje najveću pažnju privlači okršaj Hrvatske i Španije na zagrebačkom “Maksimiru”. Ishod ovog meča bi lako mogao da promoviše Španiju kao pobjednika grupe 4 najkvalitetnijeg ranga, ali i da pošalje Hrvatsku u ligu B u narednom ciklusu.

Ove dve selekcije su se sastale u septembru i tada su “vatreni” u prvom meču poslije senzacionalnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu doživeli pravi brodolom izgubivši sa velikih 0:6 na gostovanju u Elčeu. Sada, dva mjeseca kasnije Hrvatska bi se porazom praktično oprostila od “A klase”, pošto bi im u posljednjem meču bila potrebna senzacija na gostovanju u Engleskoj.

luka-modric-press

Poslije Svjetskog prvenstva je logično da mentalno ne možeš održati isti intenzitet. Mnogo se toga intenzivnog tamo dogodilo, a to se na kraju plaća. Na Svjetskom prvenstvu sve je završilo perfektno. Svi smo bili na visokom nivou, a poslije toga nije bilo lako da se regenerišemo. Teško je održati isti nivo i individualno i timski – rekao je Luka Modrić španskim novinarima uoči večerašnjeg meča, uz napomenu da će pokušati da iz oba “rata”, sa Špancima i Englezima, izađu kao pobjednici.

U istom rangu večeras se sastaju Belgija i Island, u grupi B igraju Austrija i Bosna i Hercegovina, dok bi u “nižim rangovima” najviše uzbuđenja trebalo da bude u duelu Grčke i Finske.

Pobednici grupa će imati šansu da kroz završne utakmice stignu do EP na koje će se plasirati samo pobjednici liga A, B, C i D.