Denver deklasirao Atalantu, poraz Voriorsa

denver-atlanta
picture source: www.bnd.com

Tri utakmice NBA lige odigrane su tokom noći, a pobjede su upisali Hjuston Roketsi, Denver Nugetsi i LA Klipersi.
Hjuston Roketsi su za protivnike imali šampione Golden Stejt Voriorse te su ih pobijedili rezultatom 104:86. Ekipa Hjustona je prednost držala tokom cijele utakmice, a do trijumfa ju je predvodio Džejms Harden s 27 poena. Za Voriorse je 20 poena ubacio Kevin Djurent, ali nije imao podršku saigrača.

james-harden-rockets

Slast pobjede su sinoć osjetili i Denver Nugetsi koji su odigrali odličnu utakmicu i doslovno razbili Atlantu, rezultatom 138:93. Ekipa Nugetsa je bila dominantna, što pokazuje i rezultat, a najbolje raspoložen je bio Huan Ernangomez koji je postigao 25 poena, a Nikola Jokić je postigao 12. Najviše je za Atalantu postigao Džeremi Lin koji je stao na 16 poena.

la-klipersi

Uz pet poena razlike LA Klipersi su dobili San Antonio Spurse, rezultat je bio 116:111. Lu Viliams je imao dobru noć s 23 poena, dok su Danilo Galinari i Tobijas Haris postigli 19, odnosno 18 poena. Miloš Teodosić i Boban Marjanović su meč gledali sa klupe. Odlična partija  DeRozena koji je ubacio 34 poena nije bila dovoljna da Sparsi izbjegnu poraz.