PSŽ-Liverpul za opstanak a Totenhem-Inter za prolaz

psg-liverpul
picture source: www.goal.com

Umjesto da duel petog kola Lige šampiona između PSŽ i Liverpula  bude meč za prvo mjesto grupe C,  praktično je borba za opstanak u elitnom takmičenju. Pogotovo gori pod nogama “svecima”, koji će ispasti ako izgube od “redsa”, a da pritom Napoli savlada Crvenu Zvezdu u drugoj utakmici.

Navijače francuskog prvaka brinu i povrede najvećih zvjezda, Nejmara i Kilijana Mbapea, koji su preskočili prvenstveni duel u subotu sa Tuluzom, kako bi se oporavili za Engleze. Kako stvari stoje, trebalo bi, ipak, da obojica budu na terenu, ali je pitanje da li su maksimalno spremni.

Podbacili smo u dosadašnjem dijelu takmičenja. Međutim, i dalje sve držimo u našim rukama, što je veoma bitna stvar – istakao je Mbape, najbolji mladi fudbaler planete.

neymar-mbappe

Prošlogodišnji finalista Lige šampiona Liverpul ima šansu da prođe u osminu finala u slučaju trijumfa, ali isto tako može da dođe u nezavidnu situaciju ako izgubi. Trenera Jirgena Klopa muči samo nivo spremnosti Sadija Manea, koji je prehlađen.

Postoji pritisak da izborimo dobar rezultat, međutim, to nam ne smeta – kaže štoper “redsa” Virdžil van Dajk. – Mi smo jedna od najboljih ekipa na svjetu, i nikoga se ne plašimo. Želimo da i ove godine stignemo do finala.

Liverpul je u istoriji jednom gostovao PSŽ-u i doživio ubjedljiv poraz – 0:3 (Leonardo 11, Koe 43, Leroj 83). Bio je to prvi meč polufinala Kupa pobjednika kupova 1997, a u revanšu je bilo 2:0 za velikana sa “Enfilda”. Ove sezone, u prvom kolu grupe su “crveni” slavili 3:2, pogotkom Firmina u nadoknadi vremena.

atletiko-borusia

U grupi A, Borusija i Atletiko su pred prolaskom u “top 16”, budući da su umakli rivalima na tabeli, i sada ih dočekuju. U Madrid stiže slabi Monako, a Briž putuje u Dortmund. Barselona je osigurala osminu finala iz grupe B uoči gostovanja PSV-u, pa će uzbudljivije biti u susretu Totenhema i Intera, kandidata za drugu poziciju.

Najmanje atraktivna, grupa D, donosi duele Porto – Šalke i Lokomotiva – Galatasaraj, a u najboljoj poziciji su portugalski “zmajevi”, kojima je dovoljan bod za prolaz.

messi barsa-psvNa meču sa PSV, Barselona će biti bez trojice povrijeđenih fudbalera, Luisa Suareza, Rafinje i Serhija Roberta. Najveći problem je izostanak urugvajskog špica, koji će pauzirati dve nedelje.