Sud odbacio optužnicu protiv Modrića

luka-modric-sud
picture source: www.antenazadar.hr

Luka Modrić neće odgovarati i biti procesuiran za kazneno djelo lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću.  Postupak protiv kapitena hrvatske reprezentacije obustavljen je na zagrebačkom Županijskom sudu.

U septembru ove godine Optužno vijeće Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo je optužnicu protiv Modrića, na šta tužiteljstvo žalilo. Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda. Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe.

 modrić-ugovor-dinamo

Modrića se teretilo da je 13. juna prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima za izvlačenje novca iz Dinama svjesno i neistinito govorio o aneksima ugovora kojima se reguliše podjela odštete od transfera u omjeru 50-50 između njega i kluba.

Tužiteljstvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je znao da je spomenuti aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Totenhemu. Modrić je to i potvrdio na ispitivanju u USKOK-u, ali je promijenio svjedočenje na suđenju. Sud nije povjerovao Modriću pa je osudio Mamića na šest i pol godina.