Real pod velikim pritiskom zbog finala Kopa libertadores

river-boca
picture source: www.bljesak.info

Revanš utakmica finala Kopa Libertadores između River Plate i Boke Juniors će konačno biti odigrana 9. decembra, ali u Madridu na Santijago Bernabeu.

Ovi klubovi trebali su igrati revanš meč prije sedam dana na Monumentalu, ali nakon što su navijači Rivera napali autobus igrača Boke utakmica je odgođena. Bilo je priče da bi se meč trebao igrati na stadionu Rivera, ali su fudbaleri Boke bili jasno protiv toga.

Nakon toga tražio se stadion gdje će se igrati najveći svjetski derbi, a iako se mislilo da će to biti u Dohi na kraju je odlučeno da se meč odigra u Madridu i to na Santijago Bernabeu. U Real Madridu su se već pokajali zbog te odluke jer su dobili nevjerovatne upite za ulaznice.

kopa libertadores madrid

Kraljevski klub je kao vlasnik stadiona jedan od organizatora ove utakmice i zaduženi su za prodaju ulaznica. Iz Madrida su poručili da su dobili za 24 sata nevjerovatnih 150 hiljada zahtjeva za ulaznice meča River-Boka. U Realu nisu navikli na takav pritisak, te su tražili pomoć od CONMEBOL-a.

Poznato je da čak 70.000 Argentinaca živi u Španiji i zbog toga je odlučeno da se ovaj meč odigra u Madridu. Ipak, nije isključeno da i u Madridu bude nereda jer se nezadovoljstvo navijača koji ne mogu do ulaznica već uveliko pojavilo.