Valverde mora da se odluči

valverde
picture source: www.thewinin.com

Rukovodstvo Barselone postaje nestrpljivo kada je budućnost trenera Ernesta Valverdea u pitanju. Iako od Luisa van Gala 2003. godine, izuzev Tita Vilanove koji se povukao  zbog bolesti, Barsa nije ostala bez trenera u januaru, Valverde bi mogao napustiti klub.

Klub želi da se ovaj stručnjak što prije oglasi o budućnosti, odnosno da saopšti čelnicima kluba ima li namjeru ostajati do 2020. godine u klubu. Valverde je ugovorom vezan do ljeta 2019. godine. Ipak, u klauzuli koju je potpisao stoji da mu se trajanje ugovora automatski produžava za jednu godinu ako najavi da želi ostati trener.

Sve ostale opcije udaljavaju Valverdea iz Barselone. MarKa tvrdi da bi Barsa u slučaju da 54-godišnjak odluči otići, mogla već sada potražiti nova rješenja.

Vrijeme za odluku polako ističe. Rukovodstvo Barselone ne želi previše čekati, a kao prvo rješenje umjesto njega spominje se mladi italijanski stručnjak Roberto de Zerbi.

De Zerbi u svojim timovima praktikuje Barsin sistem igre, a ove sezone 39-godišnjak na sjajan način vodi Sasuolo. Biće interesantno vidjeti šta će na kraju Valverde odlučiti, ali je sigurno da vremena za odluku nema previše.