Marej: “Ne osjećam pritisak”

andy-murray
picture source: https://in.news.yahoo.com

RIM – Dva prvoplasirana tenisera na ATP listi Endi Marej i Novak Đoković igraju veoma loše ove godine i samo na momente prikazuju igru koja ih je dovela u vrh svjetskog tenisa. Nekako u sjeni Đokovića koji je više medijski eksponiran od Mareja, Škot je vezao nekoliko katastrofalnih partija. Sam Marej je priznao da se nalazi u lošoj formi, ali poručio da ne osjeća pritisak i da će pronaći način da se izdigne iznad situacije. Svjetski broj jedan poražen je od Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:4 već u drugom kolu turnira u Rimu, što mu je četvrti u nizu da rano završi učešće na Mastersima.

Činjenica je da ne igram dobro. U posljednje vrijeme igram loše, imam problem i sa kretanjem. Eliminacije u Indijan Velsu i Monte Karlu su razumljive jer sam se vraćao poslije povrede lakta, ali su posljednji rezultati nedopustivi – rekao je Marej poslije poraza u Rimu gdje je branio titulu.

Marej naglašava da ne osjeća pritisak prvog mjesta na ATP listi. – Razlog je taj da sam ušao u lošu seriju, ali uvjeren sam da ću izaći iz nje. Moje igre nemaju veze sa plasmanom na listi – navodi Marej.

(novosti.rs)