Nadal se povukao, Marej eliminisan

nadal-brizbejn
picture source: www.sportingnews.com

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa turnira u Brizbejnu zbog problema s ljevom butinom.  On je inače bio slobodan u prvom kolu Brizbejna, a prvi meč u novoj godini trebalo je da odigra protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge. Španac je naveo da je odustao od Brizbejna jer nije želio da rizikuje težu povredu pred prvi grend slem u sezoni, Australijan open.

To je mala stvar koja može postati mnogo veća… Sada se osjećam bolje nego prije četiri dana, ali postoji rizik da uništim svoje tijelo kroz mjesec dana ako igram ovdje – rekao je Nadal.

Nadal, koji nije odigrao takmičarski meč od septembra, istakao je da je siguran da će biti spreman za Australijan open. Španac je kazao da planira da trenira u Brizbejnu do vikenda i da potom otputuje za Melburn. Nadalovo mjesto na turniru u Brizbejnu zauzeće Taro Danijel.

murray

Britanski teniser Endi Marej nije uspio da se plasira u četvrfinale turnira u Brizbejnu, pošto je od njega bio bolji Rus Danil Medvedev. Medvedev je slavio sa 7:5, 6:2 poslije sat i 23 minuta igre. Mareju je ovo bio prvi turnir od septembra. Medvedev, koji je trenutno 16. igraćč svjeta, u četvrtfinalu Brizbejna će igrati protiv Miloša Raonića koji je ranije danas eliminisao Miomira Kecmanovića.

Loš dan imao je još jedan Britanac. Kajl Edmund je pretrpio šokantan poraz od 185. tenisera svjeta, Japanca Jasutake Učijame. Učijama je pobjedio sa 7:6, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Žeremija Šardija koji je danas bio bolji od Australijanca Nika Kirjosa.  U četvrtfinale su se plasirali i Grigor Dimitrov i Kei Nišikori. Njih dvojica će odmjeriti snage u četvrtfinalu.