Serena u drugom kolu, Azarenka ide kući

Victoria-Azarenka
picture source: www.theroar.com.au

Prvo kola Australian Opena u ženskoj konkurenciji ponudilo nam je nekoliko velikih iznenađenja, a sigurno da je najveća senzacija da Viktorija Azarenka ide kući već nakon prvog kola.

Azarenka je u velikom padu forme, a to se potvrdilo i na prvom Grend Slem turniru u novoj sezoni. Teniserka iz Bjelorusije poražena je danas od Laure Sigmund koja je 110. teniserka svijeta.

Sigmund je slavila sa 2:1 u setovima i tako priredila najveću senzaciju u prvom kolu Australian Opena. Prvi set pripao je Azarenki nakon taj-brejka sa 7:6, ali u nastavku je njemačka teniserka odigrala sjajan meč. Izjednačila je na 1:1 nakon 6:4 u drugom setu, dok je u trećem prepustila samo dva gema protivnici (6:2) i došla do velike pobjede.

Williams

Plasman u drugo kolo ostvarila je i Serena Vilijams koja je tradicionalno jedan od najvećih favorita u Melburnu. Američka teniserka se lagano obračunala protiv Tatjane Marije i posao je završila za svega 50 minuta. Prvi set Vilijams je dobila sa 6:0, dok je u drugom bilo 6:2.

Laganu pobjedu slavila je i Bušard protiv Peng sa 2:0 (6:2, 6:1), a dalje ide i srbijanska teniserka Aleksandra Krunić koja je sa 2:1 u setovima bila bolja od Zarine Dijas.