Mitrović kratkog fitilja

aleksandar-mitrović-fulham
picture source: infobrif.rs

Otac mi kaže da nisam fudbaler, da bih bio kriminalac ili kik-bokser. Uvijek sam donosio glupe odluke i upadao u probleme. Radio sam sve suprotno od onoga što su mi govorili. Sada sam se promijenio, želim da moje dijete bude ponosno na svog oca jednog dana. Kada sam stigao u Englesku, bio sam još klinac. Bio sam temperamentan i lako gubio strpljenje. Nisam mogao brojati ni do jedan prije nego poludim. Sada stignem do šest, možda sedam.”, rekao je jednom Aleksandar Mitrović, bivši napadač Partizana koji je u premierligaškom debiju isključen nakon samo 16 minuta.

Četiri godine kasnije i dalje u Engleskoj “donosi glupe odluke i upada u probleme”.
Napadač Fulhama prošle sedmice je na času joge, na koju ide s ostalim saigračima, za vrat uhvatio konkurenta u napadu Abubakara Kamaru.

Jučer, u londonskom derbiju 23. kola Premier lige, u kojem je njegov klub izgubio 1:2 od Totenhema, Mitrović se iživljavao na protivnicima.

mitrović-sančez

Naime, na Totenhemovom štoperu Davinsonu Sančezu napravio je DDT. Potez kakav smo navikli vidjeti na rvačkom ili MMA borilištu, poludjeli Mitrović izveo je na fudbalskom terenu.

Nevjerovatno je da je nakon ovog Mitrovićevog  ispada i Sančezovog odgovora na ovu situaciju, sudija Kreg Pavson dao Mitroviću tek žuti karton, kao i to da je javnu opomenu uručio i Sančezu.

Tu nije bio kraj Mitrovićevim nasrtajima. Sančeza je pred kraj meča gurnuo s leđa dok je ovaj bio bez lopte iako je već imao žuti karton iz spomenutog incidenta. Ali i ovaj put prošao je nekažnjeno i nije dobio drugi žuti.