Juventus apsolutni favorit

Juventus-Chievo
picture source: http://www.digitaleterrestrefacile.it

Nakon kraće zimske pauze ovog vikenda nastavilo se takmičenje u italijanskoj Seriji A utakmicama 20. kola.

Zbog nastupa u italijanskom Superkupu fudbaleri Juventusa svoju utakmicu igraju večeras pred domaćim navijačima, a protivnik će im biti ekipa Kjeva. Jasno je da je Juve veliki favorit u ovoj utakmici, te da bi sve osim pobjede Stare dame bilo veliko iznenađenje.

Masimilijano Alegri će večeras vjerovatno odmarati neke od svojih standardnih fudbalera. Večeras u sastavu Juventusa neće biti BiH reprezentativca Miralema Pjanića koji odmara zbog žutih kartona, dok su zbog povrede van konkurencije Mandžukić i Barzalji.

kjevo-juve

Također, upitne su partije Daglasa Koste, Bentakura, Kvadrada i Benatje koji imaju malih problema s povredama. Italijanski mediji saopštili su vjerovatne sastave timova i jasno je da će Alegri šansu dati igračima koji nemaju baš zapaženu minutažu ove sezone.

Vjerovatni sastav Juventusa: Perin, De Šiljo, Rugani, Bonući, Aleks Sandro, Emre Kan, Kedira, Matuidi, Dibala, Bernandeski, Ronaldo.

Vjerovatni sastav Kjeva: Sorentino, Tomović, Rosetini, Bani, Jarozinski, Depaoli, Radovanović, Hetemaj, Đankerini, Megorini, Pelisijer.