Partizan se želi revanširati Monaku

partizan-monako
picture source: www.eurocupbasketball.com

Povratak Partizana u rezultatski egal poslije “minus 21”, u prvom međusobnom duelu sa Monakom prije sedam dana, daje crno-belima za pravo da se nadaju da večeras u Kneževini mogu da vrate brejk. Poslije tri kola top 16 faze Evrokupa, Monako i Alba drže prve dvije pozicije (2-1), iza su Partizan i Ritas (1-2), pa svaki naredni meč dobija epitet “presudnog” u borbi za dva mjesta koja vode u četvrtfinale.

Sastali smo se prošle nedelje, znamo da je ovdje sve crno ili bijelo, toplo ili hladno – slikovito je počeo analizu trener Andrea Trinkijeri pred susret sa poznatim protivnikom. – Ako igraju njihovu košarku, mi ne možemo ništa. Ako probamo mi da nametnemo našu igru, onda oni možda mogu da budu u nekim problemima. –

trinkijeri-partizan

Dobro pamte Trinkijerijevi igrači prethodni međusobni duel. Čak 30 minuta Monako im je držao lekcije iz košarke, ili kako je to italijanski stručnjak u svom stilu objasnio: “Ubacili su nas u školski autobus i vozili sve vrijeme po Beogradu”.

Sa njihove strane uopšte ne očekujem drugačiju utakmicu, veoma su iskusni i znaju kako se igraju ovi mečevi. S naše strane moramo nešto da napravimo. Oni su tada hodali, nametnuli usporen tempo i držali ritam u rukama. Sve onako polako. Dali su nam sve otvorene šuteve, a mi nismo pogodili ništa. Meč je bio veoma težak za nas čak tri četvrtine. Shvatili smo kako treba da se igra kada je bilo “minus 21”. U posljednjoj dionici je sve izgledalo drugačije, sad moramo da probamo sve vrijeme da igramo kao tih posljednjih deset minuta. –

nikola-janković

Centar Nikola Janković je bio u prvom duelu jedini raspoložen tokom prvog poluvremena, pa i sada veoma motivisan čeka nadigravanje.

Mislim da će biti slična utakmica kao u “Pioniru”, samo se nadam da će ishod biti drugačiji. Mislim da imamo podjednake šanse, nadam se da ćemo da vratimo brejk. Oni su nas iznenadili odbranom i energijom, ali sada znamo šta da očekujemo. Treba da igramo od starta, a ne da gubimo 20 razlike, pa onda se se vraćamo. Cilj je da ovog puta imamo fokus svih 40 minuta – zaključio je Nikola Janković.