Melo u Čikago Bulsima

karmelo antoni
picture source: www.chicagotribune.com

Iskusni košarkaš Karmelo Entoni više nije član Hjuston Roketsa nakon što ga je ovaj klub odlučio poslati u Čikago Bulse.

Američki mediji objavili su sinoć da je Hjuston odlučio da raskrsti puteve sa Entonijem i pošalje ga u Bulse uz novčanu nadoplatu. Bulsi će tako preuzeti njegov ugovor, a ono što je čudno jeste da ovo neće biti trejd, odnosno Hjuston će ostati bez pojačanja.

Hjuston je jednostavno odlučio da napravi slobodno mjesto u ekipi kako bi potpisali ugovor sa Kenetom Friedom koji je nedavno raskinuo ugovor sa Bruklin Netsima. Također, postoji opcija da Entoni uopšte neće odigrati nijedan meč za Bulse.

carmelo-newyorkknicks

Navodno, Entoni će uraditi sve da odmah raskine šestomjesečni ugovor s Bulsima kako bi postao slobodan igrač, a nakon toga će potražiti novi klub. Već se uveliko špekuliše da bi mogao završiti u LA Lejkersima nakon što je LeBron Džejms izjavio da bi to bio veoma dobar potez za njegov tim.

Za Entonija je ovo peti klub u njegovoj NBA karijeri. U najjačoj ligi svijeta debitovao je u dresu Denver Nugetsa u kojima je igrao skoro osam godina. Nakon togao otišao je u Nju Jork Nikse, a još je igrao za Oklahomu i Hjuston.

le bron-carmelo

Popularni Melo je trenutno bez kluba nakon katastrofalne epizode u Hjuston Roketsima, ali Džejms je još uvijek vjeruje u njega i smatra da mu može pomoći.

Iako se do sada nije špekulisalo da bi Melo mogao završiti u Lejkersima, nakon ove izjave popularnog Kinga ni ta opcija nije isključena.

Mislim da bi bilo sjajno imati Karmela Entonija u Lejkersima. Vjerujem da Melo još uvijek može da igra i vjerujem da mu mogu pomoći. Znam Mela bolje nego što on zna sam sebe u nekim trenucima i suprotno. Ako se desi nešto, bilo bi mi drago da igramo zajedno“, poručio je LeBron.