Sud odlučio da Barselona nastavlja takmičenje

barsa-levante
picture source: uk.reuters.com

Španjolski sportski sud odbacio je žalbu Levantea u kojoj su tvrdili da je za Barselonu u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja igrao fudbaler koji nije imao pravo nastupa te će tako branioc naslova nastaviti takmičenje, a već danas ih čeka prva utakmica četvrtfinala na gostovanju kod Sevilje.

U spomenutoj utakmici za Barselonu je nastupio 19-godišnji Ćumi, koji je igrajući za Barseloninu B ekipu u trećoj ligi zaradio crveni karton. Levante je pobijedio s 2-1 Barselonu, ali je u revanšu na Nou Kampu bilo 3-0 za Katalonce i pobjednike posljednja četiri izdanja ovog takmičenja.

messi_scores_levante

Barselona je zaključila da Ćumi ima pravo nastupa, jer je uobičajeno da se takve kazne odrađuju u takmičenju u kojem su i zarađene. Španjolski fudbalski savez je odbacio žalbu Levantea uz argument da je stigla prekasno, a u ponedjeljak su odbacili i žalbu na prvostepenu odluku.

Levante je potom na sudu pokušao ishoditi odgodu nastavka takmičenja, dok se slučaj ne razriješi. Ali, i sud je odbacio žalbu te će Sevilja večeras ugostiti Barselonu u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Preostali parovi četvrtfinala su: Espanjol – Betis, Real Madrid – Đirona i Valensija – Hetafe.