Džeki prijeti kazna

džeko-sudija
picture source: www.tportal.hr

Roma je u srijedu posramljena gostujućim porazom protiv Fjorentine  i to od 1:7 i eliminacijom u četvrtfinalu talijanskog kupa.

Fjorentina je povela u 7. minuti pogotkom Federika Kijeze. Prednost je duplirala u 18. minuti njegovim novim pogotkom. Roma je smanjila golom Aleksandra Kolarova u 28. minuti, ali Fjorentina je Murijelovim pogotkom u 33. minuti povećala vodstvo.

Kapitalno vodstvo stekla je pogotkom Marka Benasija u 66. minuti. Roma je u međuvremenu doživjela sistemski raspad i do kraja utakmice primila još tri pogotka u režiji Federika Kijeze (74′) i Đovanija Simeonea (79′, 89′).

džeko-crveni karton

U jednom od najtežih poraza u Rominoj istoriji istakao se Edin Džeko. Početkom drugog poluvremena zamijenio je Havijera Pastorea. Međutim, u 72. minuti nakon kratkotrajne prepirke i protesta revoltirano je pljunuo u opremu glavnog suca Đanluke Manganijele. Sljedećeg trenutka isključen je direktnim crvenim kartonom.

Talijanski mediji zgroženi su Džekinim ponašanjem. Tvrde kako bi Romin napadač, s obzirom na težinu čina, drakonski mogao biti kažnjen. Zavisno o sudijskom izvještaju, Edinu Džeki prijeti dugotrajna suspenzija.

Bude li kažnjen, kazna bi se odnosila isključivo na talijanski kup i ne bi se primjenjivala u prvenstvu. Disciplinska komisija Talijanskog fudbalskog saveza odlučit će o odgovarajućoj suspenziji, možda i novčanoj kazni.