Đoković otkrio ime novog trenera

andre-agassi
picture source: https://gol.dnevnik.hr

RIM – Nakon što je u svom timu imao nekadašnju veliku tenisku zvijezdu Borisa Bekera, Novak Đoković potvrdio je da će sarađivati sa još jednim bivšim superstarom bijelog sporta. Drugi teniser planete poražen je u finalu mastersa u Rimu od mladog Nijemca Aleksandra Zvereva, ali je nakon toga otkrio ime novog trenera. Sa Đokovićem će u narednom periodu raditi Andre Agasi čime su i zvanično potvrđene špekulacije. Ove srijede Agasi bi trebalo da bude zvanično predstavljen.

Vodio sam telefonske razgovore sa Agasijem i odlučili smo da se spojimo u Parizu pa ćemo vidjeti šta budućnost donosi. Obojica smo uzbuđena zbog zajedničkog rada i za sada nemamo dugoročne obaveze. Pokušaćemo da se bolje upoznamo u Parizu i on me neće pratiti cijeli turnir. Ostaće samo određeno vrijeme pa ćemo onda vidjeti kako dalje – rekao je Đoković.

Novak je osvojio 12 grend slem titula, a njegov novi trener osam puta je podigao pehar na najcjenjenijim turnirima.

Andre je prošao kroz sve što ja sada prolazim. On izuzetno dobro razumije stanje na terenu i uživam u svakom razgovoru sa njim. Istovremeno poštuje porodične vrijednoti, skroman je i pošten te mi može pomoći na terenu i van njega – kazao je Đoković.