Dvojica navijača privedena zbog morbidnog navijanja

sautempton-kardif
picture source: www.dailyecho.co.uk

Dvojica navijača Sautemptona uhapšena su nakon meča protiv Kardifa jer su danas tokom utakmice imitirali let aviona i tako su provocirali protivnika zbog tragične smrti nesuđenog napadača Emilijana Sale.

Ovo je bila prva utakmica velškog tima nakon što je pronađeno tijelo argentinskog napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći.

Tragediju su pojedini navijači Sautemptona iskoristili kako bi na morbidan način provocirali protivnike. Imitirali su rukama let aviona i na taj način su prljali uspomenu na tragično stradalog fudbalera.

Osiguranje na stadionu je smirilo ovu dvojicu navijača. Ubrzo su završili na policiji, gdje su objašnjavali svoje postupke u ovom slučaju.

fan-arrested

Kardif im je na kraju dodatno zagorčao život. Savladali su Sautempton sa 1:2 pogotkom Keneta Zohore u nadoknadi vremena.

Ponosan je na svoje fudbalere bio menadžer Nil Varnok koji je rekao: “Željeli smo pobjedu za Emilijana i ponosan sam na momke što su mu na ovakav način ukazali počast”, rekao je menadžer velškog kluba.

Rukovodstvo Sautemptona odmah je uputilo zvanično izvinjenje za postupak svojih n avijača.

Southampton-Cardiff

Dvojica navijača su privedena i ispitana u policiji. Klub će nastaviti sarađivati kod ovakvih događaja. Ovako ponašanje je neprimjereno i neće se tolerisati na St.Meri stadionu. Klub će zabraniti dolazak ovim navijačima na utakmice“, saopšteno je iz kluba.

Prije meča je minutom šutnje odata počast Sali, a navijači Kardifa su tokom utakmice pjevali njegovo ime.