Sutra nastavak LŠ, krunu brani Real

real-lš
picture source: www.kurir.rs

Mančester Sitiju i Barseloni će se u 2019. ispuniti želja zvana “Vanda Metropolitano”, procjena je svjetskih kladionica uoči sutrašnjeg nastavka Lige šampiona. “Bukmejkeri” smatraju da su “građani” i Katalonci najbliži finalu 1. juna na stadionu madridskog Atletika, o kome sanja svih 16 učesnika osmine finala, čiji su prvi mečevi na programu 12, 13, 19. i 20. Februara.

Paklena trka do najvrednijeg klupskog pehara biće jedna od najuzbudljivijih u 64 sezone dugoj istoriji takmičenja, jer je u igri ostalo čak devet bivših prvaka (Real, Barsa, Juve, Ajaks, Bajern, Borusija, Liverpul, Junajted i Porto), uz bogataše i snažne timove, koji nikada nisu osjetili slast trijumfa.

leo mesi lš

Ove godine nam je glavni cilj osvajanje Lige šampiona – jasno je poručio Lionel Mesi, najbolji fudbaler Barse, koja se posljednji put radovala trofeju 2015. – Predugo već traje period u kome nismo na vrhu i zato smo riješeni da vratimo titulu. –

A u posljednje tri godine, krunu nikome nije dao Real. Međutim, ostao je bez trenera Zinedina Zidana i golgetera Kristijana Ronalda, pa su rivali osjetili da je došlo vrijeme da ga sruše sa trona. S druge strane, dolaskom portugalskog napadača iz Madrida u Juventus, skočile su akcije “staroj dami” u borbi za vrh.

Za mene je Juve favorit za pehar – izjavio je Jirgen Klop, menadžer Liverpula, čiji je klub prošle sezone izgubio finale. – Ne kažem to zbog Ronalda, nego zato što Torinezi imaju najkompletniji tim. –

jurgen-klopp-presser

Sve ove pretpostavke oko pobjednika bi, međutim, mogle veoma brzo da padnu u vodu, jer već u osmini finala gotovo da nema dvomeča u kome je nekome prolaz zagarantovan. Liverpul ili Bajern, Atletiko ili Juventus, Mančester Junajted ili PSŽ, Ajaks ili Real, Roma ili Porto, Totenhem ili Borusija Dortmund… nisu nimalo lako rješive dileme. Na papiru, nešto lakše djeluje prognoza za duele Liona i Barse i Šalkea i Sitija, ali sve to treba dokazati na terenu. Jedino što je izvjesno u nokaut fazi je uživanje, za šta su garancija imena Ronalda, Mesija, Salaha, Mbapea, Levandovskog, Pogbe, Grizmana, De Brujnea.

Od 16 učesnika nokaut faze, dva tima imaju igrački kadar koji vrijedi više od granice snova, milijarde eura, prema procjenama specijalizovanog sajta “Transfermarkt”, a to su Mančester siti (1,17) i Barselona (1,13). Slijede Real sa 973,8 miliona, Liverpul (926,5), PSŽ (912,1)… Na dnu su Porto (290,1) i Šalke (246,7).