Juve dan ranije započinje novo kolo Serije A

juve-frosinone
picture source: www.lapresse.it/

Novo italijansko kolo započinje večeras, Juventus će, kako bi dobio dan više odmora pred duel osmine finala Lige šampiona igrati protiv Frozinonea na svom terenu što im je i prilika da odmaknu na +14 u odnosu na Napoli koji igra za vikend.

Alegri će malo mješati karte, Spinacola će na teren, Aleks Sandro je suspendovan, Košta i Kvadrado su povrijeđeni, Dibala se vraća, a vidjećemo da li će odmarati Pjanića ili Matuidija. Sigurno je da nema Kjelinija, ali se vraća Bonući. Juve je apsolutni favorit, mada sjetimo se, u debitantskoj sezoni prije par godina je Frozinone u posljednjem minutu zaledio “Arenu” i odnio bod na jug.

U subotu Kaljari dočekuje Parmu, imaju dosta problema sa povredama, gosti su u boljoj situaciji, opasni su na gostovanjima, 11 bodova iznad crte, igraju rasterećeno, a meč je mnogo važniji za Sarde.

milan-atalanta

Milan ide na kratak put u Bergamo, Atalanta igra sjajno, ako dobije meč u subotu uveče preskočiće “Rosonere” i stići do četvrtog mjesta na tabeli.

U matine terminu, Spal čeka Fiorentinu, u Ferari se uzdaju u Jankovića, a doskorašnji igrač Partizana bi trebalo da počne utakmicu. Empoliju su takođe bodovi dragocijeni protiv Sasuola koji je u sredini tabele.

Lacio gostuje na “Marasiju” i neće biti lako protiv Đenove, tim prije što imaju silne povrede, Imobile, Sergej, Parolo, Luis Alberto, Lukaku su van stroja, Lazović i Radovanović počinju za domaće, dok je Đenovi svaki bod važan.

Lazio - Genoa

Kjevo je čini se već otpisan samo sa 9 bodova, za Udinezeu je ovo šansa da dobije meč i krene ka sredini tabele a i njih čeka borba za opstanak.

U Interu su najmanje razmišljali o fudbalu, zbog situacije oko Ikardija koji će zbog povrede propustiti meč protiv bivšeg kluba, Interu su bodovi dragocijeni. Samp je u padu forme, ali uvijek su opasni, mada je Evropa sada već daleko.

Napoli čeka Torino, poslije pobjede u LE, jasno je da je to glavni cilj, u prvenstvu je iluzorno očekivati više od drugog mjesta, ponovo će Anćeloti mješati karte, a Maksimović počinje meč.

Bologna-vs-Roma

U ponedeljak, poslijednja utakmica kola, Roma poslije pobjede u Ligi šampiona nad Portom čeka Mihajlovićevu Bolonju. Miha je odnio bodove sa “Meace”, ali nije uspijo da dobije meč kod kuće, Felsinei imaju 18 bodova, koliko i Empoli u zoni ispadanja pa će biti veoma teško na ovom gostovanju. Kolarov i Džeko će biti u startnoj postavi “Vučice” koja mora da dobije i nada se kiksevima Milana i Lacija kako bi se vratila na četvrtu poziciju.