Teodosić odlučio, do kraja sezone igra za Srbiju

teodosić-đorđević
picture source: www.nezavisne.com

Poslije otkaza u Klipersima je bilo mnogo špekulacija oko toga gdje će Miloš Teodosić nastaviti karijeru. Odluku je na kraju sam donjeo, što je potvrdio u razgovoru sa medijima na okupljanju reprezentacije pred mečeve sa Estonijom i Izraelom.

Odigraću ove dve utakmice za reprezentaciju i to bi bilo to za ovu sezonu. Odlučio sam da se odmorim i da ne igram nigde do kraja sezone i da se kroz nacionalni tim spremim za narednu sezonu. Radiću na sebi, prvo ću se fokusirati na reprezentaciju – jasan je Teodosić.

teodosic-na-okupljanju

Osvrnuo se na dešavanja u Los Anđelesu.
Prvi put sam dobio otkaz u nekoj ekipi. Nije ti lako kada sa te strane razmišljaš. Ipak, sa druge strane sam to i priželjkivao, nije bilo to to. Mučili smo se i Klipersi i ja. Nisam htjeo da budem trejdovan negdje gdje ne bih igrao ili gdje bi bila slična situacija sa minutažom. Zadovoljan sam situacijom, ostali smo u dobrim odnosima.-

Naglasio je da uživa da igra za nacionalni tim.
Uvijek mi je drago kada igram za reprezentaciju. Uživam. Potrudiću se koliko god mogu da pomognem ekipi da ostvari bar jednu pobjedu u naredne dvije utakmice. To je ono što nam je neophodno za plasman na Svjetski kup.-

mislos-teodosic

Navikao je na presiju koju donosi dres sa državnim grbom.
Navikao sam na taj pritisak, ništa novo. Važno je da se fokusiramo na naredne dvije utakmice. Osjećam se dobro. Nije da sam najspremniji, ali mislim da imamo dovoljno energije i snage – poručio je Teodosić i pozvao publiku da napuni dvoranu za meč protiv Izraela u Beogradu  koji se igra 24. februara.

Prije duela u dvorani “Aleksandar Nikolić” sa Izraelom, “orlovi” će gostovati Estoniji.