Liverpul dočekuje Bajern, Klopa muče štoperi

bajer-liverpul
picture source: technosports.co.in

Šlager osmine finala Lige šampiona gledaćemo večeras na čuvenom “Enfildu” gdje Liverpul dočekuje Bajern. Ovaj duel u evrokupovima sigurno nema tu tradiciju kao neki drugi, ali nosi posebnost zbog Jirgena Klopa, njemačkog trenera koji je vodeći Borusiju iz Dortmunda ispisao neke čuvene stranice duela protiv najtrofejnijeg kluba iz srca Bavarske.

Hoće li Klop uspijeti da namjesti klopku kolegi Niki Kovaču vidjet ćemo  večeras na “Enfildu” koji je i ove sezone temelj uspjeha u Evropi s obzirom da su osminu finala obezbjedili samo sa tri trijumfa kod kuće. Međutim, Klop će morati da se osloni samo na ubitačan napad jer neće na raspolaganju imati trojicu od četvorice štopera. Džo Gomez je odavno povrijeđen, Virdžil van Dajk ima kartone, a Dejan Lovren se nije oporavio. Ostao je samo Žoel Matip, tako da se nagađa da će vezista Fabinjo na poziciju štopera!

jurgen klopp liverpool

Fabinjo može da odigra na toj poziciji jedan meč, ali moramo da vodimo računa da je naš rival Bajern i da je ovo osmina finala Lige šampiona. Mi imamo respekt prema ovom takmičenju, tako ćemo se i spremiti za ovih 180 minuta – rekao je Klop, a zatim govorio o kadrovskoj situaciji. – Vajnaldum i Šaćiri su “tu negdje” i mogli bi da budu spremni, a Lovren je “sumnjiv”. –

Njemački trener cijeni Bajern, posebno Humelsa i Levandovskog kojeg je trenirao u Dortmundu, ali nije “prosipao” fazone kao što to često čini:

Suština je da se igraju dva meča i da ne postoji prednost domaćeg terena jer nam je rival tim koji ima svjetske igrače. Mi imamo ambicije u Ligi šampiona kao i u Premijer ligi i daćemo svoj maksimum u oba takmičenja. –

Bajern je bar medijski prepustio ulogu favorita engleskom klubu. Džerom Boateng (povreda) i Frenk Riberi (dobio peto djete) se nisu našli u avionu za Englesku, kao ni Tomas Miler koji je suspendovan.

ajren roben

Sve je do nas igrača – tvrdi krilo Bavaraca Arjen Roben. – Imamo iskusan tim, niko neće biti pretjerano fasciniran igranjem na “Enfildu” gdje je uvijek sjajna atmosfera. Ako budemo mentalno jaki i koncentrisani samo na teren možemo da dođemo do dobrog rezultata. Liverpul je top tim, na ovom nivou Lige šampiona nema nepoznanica, iznenađenja jer sve se zna. Zato i kažem da je sve do igrača. –

Lion u drugom meču večeri dočekuje Barselonu koja je apsolutni favorit, iako nije trenutno u formi u kakvoj je bila do prije mjesec dana. Ipak, lionski “lavovi” nikad nisu pobjedili Barselonu, a zbog kartona ne igra prva zvjezda Nabil Fekir. Katalonci nikad nisu potcjenili Lion, pa neće ni sada, a Leo Mesi je u dosadašnja četiri meča protiv ovog rivala tri puta bio strijelac.

Liverpul je 18 puta igrao kod kuće protiv njemačkih klubova u evrokupovima i nikad nije izgubio! U 18 mečeva zabilježio je 15 pobjeda i samo tri remija. A, dva od ta tri remija koji su svi završili 0:0, obezbjedio je Bajern, a jedan Keln i to davne 1965. godine.