Solskjer protiv Kristal Palasa sa omladincima

gunar solskjer-man.jun.
picture source: www.mirror.co.uk

Trener Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer morao je da pozove u tim nekolicinu omladinaca, zbog brojnih povreda fudbalera “crvenih đavola” uoči utakmice s Kristal Palasom u Premijer ligi.

Junajted je u nedelju odigrao neriješeno 0:0 s Liverpulom, a u prvom poluvremenu te utakmice povrijedili su se Ander Erera, Huan Mata i Džesi Lindgard. Prije meča bilo je poznato da će, takođe zbog povrede, odustvovati Nemanja Matić.

Za utakmicu u Londonu protiv Kristal Palasa koja se igra sutra (srijeda) neizvjesni su i Entoni Marsijal, Mateo Darmijan, Antonio Valensija, Fil Džons i Mejson Grinvud.

 man.united-youth

Ne znam, nema mnogo pozitivnih stvari – rekao je Solskjer. On je iz omladinske ekipe morao da pozove Ejndžela Gomesa, Tahita Čonga i Džimija Garnera.

Oni već duže treniraju s nama. Ejndžel je bio sa reprezentacijom Engleske uzrasta do 17 godina sa Džejdonom Sančom i Filom Fodenom. Oni su spremni, teško je kada si defanzivac sa 16 ili 17 godina, ali kao napadač moraš da se pokažeš, to je tvoja šansa, oni mogu da dobiju utakmicu, a ne da je izgube – naveo je Solskjer.

Norvežanin je dodao da će imati dobar tim na terenu, a da igrači moraju da budu spremni kada im se ukaže prilika.

Otkako je Solskjer u decembru preuzeo Junajted, ekipa je neporažena u posljednjih 10 prvenstvenih utakmica i nalaze se na petom mjestu na tabeli sa 52 boda.