Mesi želi sve!

barsa-real kup kralja
picture source: www.theweek.co.uk

Barselona je rekorder Kupa Španije sa 30 trofeja, pobjeđivala je u protekla četiri ciklusa i želi da nastavi niz. Real ima namjeru da ga prekine, a nadu pred večerašnji (21.00) revanš polufinala polaže u domaći teren i dobar rezultat iz prvog meča na stadionu “Kamp Nou” – 1:1.

Pred 240. “klasiko”, najbolji fudbaler Katalonaca Lionel Mesi je poručio da ove sezone cilja triplu krunu.

Liga šampiona je najvažnija, ali ne potcjenjujemo ni kup, jer hoćemo da osvojimo pehare u svim takmičenjima – rekao je Mesi, koji je na stadionu “Santjago Bernabeu” 15 puta na 19 mečeva bio strijelac, ali nikada u okviru Kupa kralja. – A da bismo ostvarili taj cilj, moramo preko Madrida da uđemo u finale. –

mesi-copa-del-rey

Argentinac je u strašnoj formi, postigao je het-trik protiv Sevilje u subotu, ali iz Reala tvrde da ih to ne plaši pred novi veliki derbi.

Mesi je nevjerovatan igrač, radi ono što drugi ne mogu, međutim, nemamo nikakav strah od njega – ističe 18-godišnji ofanzivac Madriđana Vinisijus Žunior, inače otkrovenje sezone. – Ako budemo igrali kao u prvom duelu, pobjedićemo i proći dalje. –

vinicius junior

Real i Barsa su odigrali 34 kup utakmice i Katalonci su malo uspješniji – 14 2 8. Što se tiče pehara odnos je ubjedljiviji (30:19), a “kraljevski klub” ga nije podigao još od 2014.

Finale je na programu 25. maja na stadionu Betisa, koji u drugom polufinalu sutra gostuje Valensiji nakon 2:2 kod kuće.

Već u subotu na istom mjestu i skoro u isto vrijeme, Real i Barselona će se ponovo sastati u okviru 26. kola Primere. U tom duelu Madriđani neće moći da taktiziraju, jer samo u slučaju trijumfa mogu da ostanu u trci za titulu, mada su im svakako male šanse, jer Katalonci imaju devet bodova više.