Duža pauza za Vinicius Juniora

vinicijus junior
picture source: Legit.ng

Real je sinoć poražen od Ajaksa od 4:1, a kraj utakmice je dočekao bez Vinicijusa Juniora, koji je u 35 minuti sa suzama na licu morao napustiti teren zbog povrede, a zamijenio ga je Marko Asensio.

Prema zvaničnim inzormacijama iz kluba Vinicijus Junior će pauzirati dva mjeseca, a Brazilcu su popucali ligamenti. U utakmici protiv Ajaksa bio je najbolji igrač Reala, a odlično je igrao i protiv Barselone u Kupu kralja. Ove sezone se istakao kao najbolji igrač kluba iz Madrida.

Igrač Reala je u utakmici protiv Barselone imao više pokušaja od svih igrača katalonskog tima, ali nije uspio postići gol.

vinicius-povreda

Vinicius Junior je u Real došao iz Flamenga za 45 miliona eura kao veliko pojačanje za tim sa Santiago Bernabeua. Ovog osamnaestogodišnjak je na Santijago Bernabeu na predstavljanju u julu mjesecu dočekalo nekoliko hiljada navijača Kraljevskog kluba misleći kako će upravo u dresu Reala pokazati svoj veliki talenat koji posjeduje, ali stvari nisu na početku izgledale dobro.

Đulen Lopetegi je prvo Brazilca prekomandovao iz prvog tima u Real Madrid Kastilju, drugi tim Reala, a zatim su čelnici Madriđana razmatrali o opciji da ga vrate u Flamengo u kojem bi sasvim sigurno imao mnogo više prostora za igru, ali i više ‘ozbiljnog’ fudbala u nogama.
Ipak u nekoliko mjeseci Vinicijus je eksplodirao i postao najvažniji igrač Reala na kojem će tim iz Madrida bazirati svoju igru u budućnosti.