PSŽ pušta Nejmara

neymar-psg
picture source: tribuna.com

Brazilski fudbaler Nejmar prije dvije godine postao je najskuplji igrač svih vremena nakon što je iz Barselone prešao u PSŽ za 222 miliona eura.

Nejmar je iznenadio sve odlukom da prihvati ponudu Parižana, ali ove dvije sezone u francuskom klubu mu i nisu za pohvalu. Brazilac je u PSŽ došao kako bi izašao iz sjene Lionela Mesija, ali mnogi vjeruju da je sada u sjeni Kilijana Mbapea.

Već neko vrijeme špekuliše se o tome da će Nejmar na kraju sezone napustiti PSŽ, a najviše se povezivao s Real Madridom. Međutim, ovih dana se pojavila priča da će možda i u Englesku i to u Mančester Junajted.

“The Sun” je danas objavio da je Mančeter Junajted pokazao veliki interes za Nejmara i da ga žele dovesti već ovog ljeta. U Junajtedu ne žele da štede novac, ali teško da mogu platiti onoliko koliko PSŽ traži.

Navodno, PSŽ je spreman da pusti Nejmara da ide na kraju sezone, ali samo u slučaju da neko za njega plati 350 miliona eura. Da li su Junajted ili Real Madrid spremni da plate ovaj novac vidjet ćemo na ljeto.