Džeko na prodaju

edin džeko roma
picture source: the4thofficial.net

Edin Džeko bi na kraju sezone mogao napustiti Romu, prije nekoliko mjeseci to se činilo nerealnim, međutim kako se kraj sezone bliži odlazak je sve izvjesniji.

“Tutomerkato” piše kako su odnosi između Džeke i klupskog rukovodstva sve hladniji i da je kapiten BiH reprezentacije na listi igrača za prodaju još od samog starta sezone.

Roma vrijednost svoje “devetke” procjenjuje na 25 miliona eura, a da zbog Džekine 33 godine ne mogu računati i na veći iznos. U italijansku prijestolnicu su stigle i prve ponude, od Vest Hema i Njukastl Junajteda koji su ponudili po 10 miliona eura, premalo za Vučicine “prohtjeve”.

džeko roma-napoli

Spominje se i interes Intera. Odlazak u milanski klub predstavlja jednu od solucija jer je Džekina plata od 4.5 miliona eura približna onoj Maura Ikardija koji bi trebao napustiti Inter. Postoji i nedoumica oko Džekine uloge na Đuzepe Meaci, dilema je da li bi Sarajlija bio prvi špic te zamjena ili partner Lautaru Martinezu.

Džekin ugovor s Romom ističe na ljeto 2020. godine. Pregovora oko produženja saradanje za sada nema što možda i na neki način otkriva namjere rimskog kluba.