X-Time Out: Jonatan Kaleri

jonatan kaleri

Treću sezonu zaredom igra kao pozajmljen igrač južnoameričkog kluba koji očigledno čeka da on postigne dobru cijenu na tržištu pa da ga onda proda.

Ove sezone Jonatan Kaleri najbolji je strijalac Alavesa u kojeg je stigao prošle godine. Rođen je 23. septembra 1993. godine u Buenos Ajresu i debi u seniorskoj konkurenciji imao je u ne pretjerano poznatom Ol Bojsu protiv Estudijantesa 14. avgusta 2013. u Kupu Argentine dok je prvi meč u Ligi odigrao 7. septembra protiv Argentinos Juniorsa. Sezonu je proveo u tom klubu da bi ga tada u svoje redove prevela Boka Juniors za koju je jula 2014. potpisao ugovor, a trener Karlos Bjanki je iskoristio mogućnost i uzeo je 30 odsto prava na njega.

kaleri-boka juniors

Debi je imao 27. jula protiv Urakana, a u ligi protiv Belgrana. Tokom jedne sezone na Bombonjeri odigrao je 41 meč i dao 16 golova da bi se januara 2016. pridružio Deportivo Maldonadu iz Urugvaja i kao većina igrača tog kluba odmah je poslat na pozajmicu. Njega je zapalo da ode u Sao Paulo za kojeg je prvi meč odigrao 3. februara na kojem je odmah postigao gol protiv Univerzidad Sezar Valjeha u Kupu Libertadores da bi posljednji meč za slavni brazilski klub odigrao 13. jula iste godine. Na pet utakmica dao je tri gola.

kaleri-west-ham

Prvi izlet u Evropu imao je u Englesku gdje je u avgustu potpisao ugovor sa Vest Hemom i prvi meč odigrao protiv Bornmuta, a jedini gol na 17 utakmica dao je protiv Midlzbroa. Na kraju sezone istekla je pozajmica pa je otišao južnije i postao član Las Palmasa sa kojim se dogovorio da će biti član jednu sezonu. Debitovao je 18. avgusta protiv Valensije, odigrao 37 utakmica i postigao devet golova. Prošlog ljeta uslijedila je nova pozajmica pa je postao član Alavesa za kojeg je do sada odigrao 26 utakmica i dao šest golova.

kaleri-argentina

Kada je u pitanju reprezentacija Argentine samo je nastupao za olimpijsku selekciju na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. i odigrao tri meča. Rođak je bivšeg argentinskog fudbalera Nestora Fabrija.