Baloteliju prijeti suspenzija do kraja sezone

baloteli-marselj
picture source: it.eurosport.com

Mariju Baloteliju  prijeti suspenzija od čak osam utakmica neigranja u  šampionatu jer ga se sumnjiči da je namjerno slomio nos obrambenom igraču Bordoa.

Baš kad se činilo da je preporodio karijeru u Marselju, ludi Mario napravio je novu glupost.

Do incidenta je došlo tokom ligaškog dvoboja Bordoa i Marselj.  Baloteli je u igru ušao u 69. minuti i odmah je ušao u sukob s Pablom. U trenucima kad su bili jedan pokraj drugoga, a lopta nije bila blizu, Mario je udario laktom suparnika i tom prilikom slomio mu je nos. Sudac nije vidio što se dogodilo, ali je domaćin tražio od Saveza da se pokrene postupak protiv napadača Marselja. Francuski disciplinci će pogledati video snimak i na temelju viđenog odlučit će o eventualnoj kazni.

balopablo

Dokaže li se da je Baloteli udario Pabla s namjerom da ga povrijedi, prijeti mu kazna od pet do osam utakmica suspenzije. S obzirom na to da je ludi Mario recidivisti te da mu je istorija ispada prebogata, pretpostavlja se da će dobiti maksimalnu kaznu.

Inače, Pablo je nastavio igru, a do kraja je isključen zbog udaranja upravo Balotelija. U 82. minuti je zaradio crveni karton jer je namjerno udario ramenom Talijana u trenutku dok je prolazio pokraj njega.