X-Time Out: Davide Kalabrija

davide-calabria

Već sada ga smatraju nasljednjikom Maura Tasotija ili Markosa Kafua po desnoj strani, a najbolja stvar od svega je ta što je on izdanak omladinske škole.

Davide Kalabrija definitivno je jedan od igrača na koje u Milanu imaju velika očekivanja u budućnosti i žele da on bude jedan od zaštitnih znakova ekipe koja želi da se vrati u vrh evropskog fudbala gdje je nema već nekoliko sezona. Rođen je 6. decembra 1996. godine u Breši da bi sa deset godina stigao na San Siro i prošao sve omladinske kategorije “rosonera” da bi na kraju zaigrao za U19 ekipu u Primaveri.

Calabria

Po uzoru na pomenutu dvojicu vrsnih desnih bekova i Kalabrija je uzeo dres sa brojem dva na leđima i prvi poziv u seniorski tim dobio je početkom 2015. te se 25. januara našao u protokolu za utakmicu sa Lacijom, ali nije dobio priliku na terenu. Debi u Seriji A imao je 30. maja iste godine u gostima protiv Atalante kada je zamijenio Matiju de Šilja u 84. minutu susreta. Dobre partije uslovile su da 15. jula bude promovisan u punopravnog člana najjače ekipe dok se prvi put među startnih 11 našao 22. septembra protiv Palerma i odigrao je 49. minuta za šta je dobio pohvale. Prvi profesionalni gol postigao je u 26. kolu prošle sezone protiv Rome, a u četiri godine koliko je član seniorskog tima skupio je 65 ligaških nastupa.

kalabria italija

Prošao je skoro sve omladinske selekcije reprezentacije Italije da bi debi za mladu ekipu imao 13. oktobra 2015. u kvalifikacijama protiv Republike Irske da bi juna 2017. bio uvršten u ekipu koja je nastupila na Evropskom prvenstvu sa selektorom Luiđijem di Bjađom. “Azurini” su stigli do polufinala gdje ih je eliminisala Španija, a za taj tim odigrao je 19 mečeva. Do sada nije dobio poziv u seniorski sastav “azura” mada je i to samo pitanje vremena. Opisuju ga kao modernog beka koji je u stanju da dobro napada na protivničkoj polovini jer ima dobar dribling kao i centaršut što je mnogo poželjno u sadašnje vrijeme. To duguje činjenici da je u mladosti igrao desnog veznog igrača.