Klop: Znam kako ću sa Azarom

liverpul-čelzi
picture source: www.givemesport.com

Liverpul i Mančester ulaze u foto-finiš šampionske trke u Engleskoj. “Redsi” imaju dva boda više od “građana”, koji su odigrali meč manje, uoči 34. kola, u kome oba tima očekuje žestoka borba. Najpre će puleni Pepa Gvardiole  gostovati Kristal Palasu, a od 17:30 lider u derbiju dočekuje Čelsi.

Ostrvski mediji su podsjetili menadžera Jirgena Klopa da je Liverpul 2014. prokockao titulu baš protiv “plavaca” u finišu šampionata, kada se Stiven Džerard okliznuo i pao, što je kaznio Demba Ba (0:1).

klop

Niti sam gledao tu utakmicu, niti me to zanima – rekao je Klop. – Mislim samo o tome kako da odigramo svaki meč na najbolji način i nikakvi detalji iz prošlosti me ne čine nervoznim ili zabrinutim. –

Mnogo više Njemac mora da brine kako da zaustavi fantastičnog Edena Azara, ofanzivca Čelsija, koji je u životnoj formi.

Naravno da imam recept za Azara. Staviću u tim 13 fudbalera, i ta dvojica dodatnih igrača će samo njega da čuvaju – vickast je bio Klop.

Liverpul ima 18 titula, ali nijednu poslije 1990, a rival Mančester Siti brani tron, koji je prošle godine peti put bio prvak. “Građani”, koji imaju teži raspored do kraja, ako dobiju sve rivale do kraja, biće šampioni, što ipak nije lak zadatak. Ukoliko konkurenti budu na kraju imali isti broj poena, odlučivaće gol-razlika, a tu je trenutno klub sa “Etihada” bolji za sedam pogodaka.

pep guardioa

Pred susret sa Kristal Palasom, od koga je izgubio u jesenjem dijelu (2:3) u Sitiju nije bila najbolja atmosfera, zbog poraza od Totenhema u Ligi šampiona (0:1). Takođe, Gvardiolu je malo pogodila izjava veziste Ilkaja Gundogana da nisu bili hrabri protiv “pjevaca”.

Ne slažem se sa Gundoganom, mada on svakako ima pravo da kaže što misli – istakao je Pep.