Roma bez Rosija do kraja sezone

daniele de rossi
picture source: soccer.nbcsports.com

Pred Romom je teška borba do kraja sezone za mjesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Vučica ove godine ne igra ni približno dobro kao prethodne kada su bili najprijatnije iznenađenje. Roma ima i dalje šanse da se plasira u Ligu šampiona, ali je jasno da više nemaju pravo na kiks.

Roma je prethodnog vikenda uspjela upisati pobjedu na Olimpiku protiv Udinezea kada je jedini gol na meču postigao Edin Džeko. Kolo prije toga su istim rezultatom slavili u gostima protiv Sampdorije, a strijelac je bio Daniel De Rosi.

De Rosi je lider Rome nakon odlaska Frančeska Totija, ali ove sezone je više van terena nego na njemu. Sve više se špekuliše o tome da će na kraju sezone završiti svoju karijeru jer očito da njegovo tijelo više ne može izdržati tolike napore.

roma-udineze

Jasno je da je De Rosi veoma važan dio Rominog tima, a prema informacijama iz Italije izgubljen je do kraja sezone. Naime, na meču protiv Udinezea obnovio je povredu desnog koljena i prema svemu sudeći više ga nećemo gledati na terenu.

Ovo će biti veliki udarac za Romu u borbi za Ligu šampiona, a Klaudio Ranijeri nema baš nekih dobrih rješenja na poziciji defanzivnog veznog fudbalera.

De Rosi ima 35 godina i otvoreno je da na kraju sezone završi karijeru. Ako to ne odluči onda se očekuje da s Romom potpiše novi ugovor do ljeta 2020. godine.