Siti juri 0:1, Liverpul brani +2

city-tottenham champion league
picture source: www.premierleague.com

Mančester Siti želi dvostruku radost u večerašnjem revanšu četvrtfinala protiv Totenhema, budući da slavi 125. rođendan, dok je Liverpul otputovao u Porto sa namjerom da sačuva 2:0 sa “Enfilda” i udari pečat na prolazak u polufinale Lige šampiona. Poslije današnjih susreta u svakom slučaju biće kompletiran spisak klubova, koji će nastaviti da sanjaju pehar, od koga se u prethodnoj fazi oprostio Real, vladar u protekle tri sezone.

Prije prvih duela četvrtfinala, Siti je bio prvi favorit za trofej prema kvotama svjetskih kladionica, ali u Londonu nije ispunio očekivanja. Serhio Aguero je promašio penal u prvom poluvremenu, što je kaznio ofanzivac Totenhema Son Hong-Min, tako da je zahtjevan zadatak pred izabranicima menadžera Pepa Gvardiole.

guardiola-press

Ne razmišljamo o propuštenim prilikama – kaže Gvardiola, koji je 2009. i 2011. osvajao takmičenje sa Barselonom. – Jedino na šta smo fokusirani je da prođemo u polufinale. Znam da imamo kvalitet i želja kod mojih igrača je ogromna. A da li će to biti dovoljno, vidjećemo. Znam da neće biti smak svjeta šta god da se desi. Brzo će i nova sezona, a mi ćemo sigurno biti u žrijebu u Monaku. Nije ovo “biti ili ne biti” za klub.  –

Gvardiola je pokušao izjavama da skine pritisak sa svojih fudbalera, koji su u revanšu osmine finala pregazili Šalke u revanšu sa 7:0, što je bila rekordna evropska pobjeda “građana”. Ako prođe među četiri, Siti neće ostvariti najveći domet, jer je 2016. bio u polufinalu i tu zastao. I Totenhem je jednom bio u top četiri, i to daleke 1962. godine. A put do reprize će mu biti otežan, jer će na “Etihadu” bez najboljeg strijelca Harija Kejna, koji je povrijeđen u Londonu, i čeka ga pauza do jula.

liverpool-porto

I dok se u Mančesteru očekuje žestoka i neizvjesna borba, na stadionu “Dragao” je favorit poznat – Liverpul. “Redsi” su u sjajnoj formi, imaju dva gola prednosti, i dolaze u goste Portu, koga su prošle sezone na istom mjestu u prvom meču osmine finala deklasirali sa 5:0. Generalno, engleski velikan ima veoma dobar skor sa portugalskim “zmajevima”, od kojih nije izgubio nijednom u sedam dosadašnjih dvoboja. Liverpul je slavio četiri puta, uz tri remija, i gol-razliku 14:2. Jedino što može da ohrabri Porto je podatak da su u tekućem ciklusu dobili sve susrete kod kuće.