Fric novi izazov za Đokovića

đoković-monte carlo
picture source: crashbulletin.blogspot.com

Novaka Đokovića danas čeka novi izazov na mastersu u Monte Karlu. Najboljem teniseru svjeta u osmini finala na crtu će izaći 21-godišnji Amerikanac Tejlor Fric, koji je juče preslišao Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:2. Ukoliko opravda ulogu velikog favorita, Nole će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Medvedev (Rusija) – Cicipas (Grčka).

Fric je trenutno 65. na svjetu i to govori da protiv prvog reketa nema šta da izgubi. Za razliku od Amerikanca, Đoković ne smije da se igra ugledom i jasno je da će sve učiniti da igra bolje nego protiv Njemca Filipa Kolšrajbera, koga je savladao poslije dva i po sata velike borbe. Novak, koji je prekjuče ostvario 850. pobjedu u karijeri, svjestan je da mora da popravi svoju igru.

taylor-fritz

I pored toga što se mučio na početku sezone na šljaci, najbolji teniser svjeta smatra da će mu težak meč sa Kolšrajberom pomoći da dođe do željene igre..

Pozitivno je to što sam se borio i trudio da održim servis, koji sam na momente gubio. Imao sam uspone i padove, osjećao sam se malo “zahrđalo”, ali bio mi je to prvi meč poslije mjesec dana. Čini mi se da sam morao da budem malo agresivniji, ali jasno je da moram da popravim igru – konstatuje Novak.

Đoković smatra da će mu težak duel sa Kolšrajberom pomoći da se što bolje fizički pripremi za zahtjevnu podlogu…

djoković-press-mk

Čak je dobro to što sam bio dva i po sata na terenu. Podloga je veoma zahtjevna, postoje stvari na koje morate da se naviknete na šljaci, morate da gradite poene, da budete strpljivi, uprkos teškim uslovima.-

Novak nije krio da mu je dobro došlo to što juče nije igrao:

Moram da podignem nivo svoje igre. Kada će se to desiti ne znam. Idem dan po dan, imao sam na čemu da radim, nadam se da ću  biti dinamičniji na terenu. –