Navijači Ajntrahta pokazali disciplinu

navijači-ajntraht
picture source: /rp-online.de

Kada Ajntraht gostuje u Evropi jedno je sigurno – stiže i legija njegovih navijača. Kada igra kod kuće u Frankfurtu, fantastična atmosfera je zagarantovana.

Navijači Ajntrahta jedni su od najvjernijih i najorganizovanijih u Evropi, a sinoć su itekako imali razloga za slavlje.

Njihovi miljenici su na domaćem terenu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope protiv Benfike i proći u polufinale.

Benfika je u prvom meču slavila sa 4:2, ali je Ajntraht sinoć pobijedio rezultatom 2:0 i osigurao prvo evropsko polufinale nakon 39 godina.

eintracht-frankfurt-fans

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedila je erupcija oduševljenja domaćih navijača, a oni najvatreniji su sa tribina sišli tik do terena.

Pao je i reklamni panel pored terena, ali kada su svi očekivali da će hiljade navijača Ajtrahta pohrliti na teren i tamo proslaviti veliku pobjedu, oni su stali.

Inače, Ajntraht će u polufinalu odmjeriti snage sa Čelzijem koji je u četvrtfinalu Lige Evrope izbacio prašku Slaviju.

I u naletu ogromne radosti navijači Ajtrahta su bili svjesni da bi ulazak na teren mogao značiti kaznu za njih i klub, pa su se na vrijeme zaustavili. Reklo bi se – “njemačka disciplina”.

Umjesto toga, navijači su ostali na svojim mjestima, a pune tribine Komersbak Arene su pobjedu proslavile gromoglasnom izvedbom klupske himne…