X-Time Out: Kej Si Rivers

KC-Rivers-Crvena-zvezda

Posljednje je pojačanje beogradskog kluba ove sezone i trebalo je da donese mnogo bolja rješenja na poziciji plejmejkera, ali je to njegova sekundarna pozicija jer je više bek šuter nego plej što je ipak mnogo više igrao tokom karijere.

Armija navijača Crvene Zvezde očekuje da Kelvin Kresvel poznatiji kao Kej Si Rivers počne pružati partije kojima je stekao veliku reputaciju u Evropi. Rođen je 1. marta 1987. godine u Šarlotu i pored američkog imao je lažno državljanstvo Gvineje Bisao. Košarku je počeo igrati u srednjoj školi Oak Hil akademiji koja se nalazi u mjestu Maut ov Vilson u Virdžiniji gdje je pomogao svom timu da dođe do dvije titule USA tudej.

Clemson KS Rivers

U te dvije godine njegov tim ostvario je 72 pobjede i samo dva poraza i drži rekord škole po broju ubačenih trojki, a na jednom meču pogodio ih je 15. A karijeru je nastavio na Klemson univerzitetu za koje je odigrao 102 utakmice na kojima je prosječno postizao 14,2 poena uz šest skokova tokom perioda od 2005. do 2009. godine. Nakon što nije izabran na draftu 2009. avgusta te godine prešao je u Latinu iz Druge italijanske lige gdje je bilježio 24,5 poena uz 5,7 skokova pa je decembra iste godine prešao u Beneton iz Treviza.

K.C.Rivers_BCKhimki

Tu je ostao do kraja sezone da bi 30. juna 2010. pojačao francuski Roan i tu ostao do kraja januara iduće godine kada se vratio u Italiju i postao član Virtusa iz Bolonje do kraja sezone. Ugovor sa Lokomotivom Kubanj potpisao je 29. jula 2011. da bi 30. maja 2012. prešao u Himki. Novembra 2013. postao je član Rino Bighornsa u razvojnoj NBA ligi, ali se nije izborio za ugovor sa nekom NBA ekipom.

rivers-real

U Real Madrid stigao je 7. avgusta 2014. i u toj sezoni stigao do pehara Evrolige, a u finalu protiv Fenerbahčea postigao je 17 poena. Samo tri mjeseca proveo je u Bajernu da bi se krajem 2015. vratio u Real i ostao ostatak sezone. Sa Panatinikosom se dogovorio o saradnji 24. jula 2016. i proveo je dvije godinu u Atini da bi 7. decembra prošle godine prešao u italijansku Ređanu odakle je 11. februara stigao u Crvenu Zvezdu.