Rukometni derbi u “Boriku”

rkboracrkkonjuh
picture source: www.scborik.com

Rukometaši banjalučkog Borca i dobojske Sloge odigraće večeras odgođenu utakmicu 21. kola Premijer lige BiH, a duel će biti igran u dvorani “Borik” od 19 časova.

Ekipa trenera Mirka Mikića će pred svojim navijačima pokušati da dođe do 15. pobjede ove sezone s tim da imaju i dva remija i sedam poraza, dok će Sloga igrati za 14. trijumf  uz remi i devet poraza.

Sloga je do 13. pobjede stigla u ponedjeljak, kada je u utakmici 24. kola savladala Goražde rezultatom 34:31. Dobojlije, koje su imale i šest golova prednosti, napravile su važan korak ka plej-ofu, a najzaslužniji za to bio je Haso Ćosić sa 12 golova. Šest golova je postigao Vladimir Stanković, dok su se kod gostiju istakli golman Milenko Jelić sa 14 odbrana, te Harun Djana sa 10 i Haris Jamak sa sedam golova.

S obzirom na to da su Leotar i Borac (28:27) ranije odigrali susret 24. kola, danas će od 19 časova biti odigrano preostalih pet utakmica: Derventa – Vogošća Poljine Hills, Sloga (Gornji Vakuf – Uskoplje) – Zrinjski, Bosna Centrotrans – Gračanica, Slavija – Lokomotiva i Konjuh Maglaj.