Nejmara očekuje kazna zbog udaranja navijača

neymar-kazna
picture source:

Brazilski fudbaler šokirao je javnost na finalnoj utakmici Kupa Francuske između PSŽ-a i Rena kada je udario navijača.

PSŽ je poražen u finalu nakon penala, a onda je Nejmar došao u centar pažnje na dodjeli medalja. Dok je išao prema loži jedan od navijača ga je provocirao, a onda je Nejmar odlučio da ga udari.

Brazilac se izvinjavao nakon utakmice putem Instagrama jer je tvrdio da mu je žao što je to uradio, ali jasno je da ga očekuje kazna zbog sramotnog poteza.

Je li mi žao? Da, ali i ja sam samo čovjek“, napisao je Nejmar.

Francuski mediji prenose da će Nejmar sigurno biti žestoko kažnjen jer mu ne mogu tek tako preći preko ovog skandala. Prema svemu sudeći on će čak propustiti nekoliko kola u narednoj sezoni.

Ugledni Lekip prenio je danas da će Nejmar gotovo sigurno dobiti čak osam utakmica suspenzije što znači da je ova sezona za njega sigurno završena.

Navijač je provocirao Nejmara i govorio mu da treba naučiti da igra fudbal, a Brazilac je odlučio da mu odgovori, te ga je na kraju udario rukom u glavu. Konačna kazna će biti poznata u narednih nekoliko dana.

Također, za Nejmara će sezona početi nešto kasnije jer će prema svemu sudeći propustiti nekoliko uvodnih kola naredne sezone u prvenstvo, ali i Ligi šampiona gdje je nedavno dobio tri utakmice suspenzije zbog vrijeđanja sudija.