Tadić: Nadamo se trofejima

Dusan Tadic Ajax
picture source: betting.betfair.com

Dušan Tadić protiv Lionela Mesija za titulu prvaka Evrope. Malo ko u Srbiji i regionu ne bi bio oduševljen kada bi takav bio epilog polufinalnih bitaka u Ligi šampiona, čije su prve utakmice na programu danas i sutra, u terminu od 21.00: Totenhem – Ajaks a revanš se igra 8. maja, sutra Barselona – Liverpul a revanš 7. maja. A pogledi navijača slavne holandske ekipe pred spektakl u Londonu su upereni ka srpskom maestru, koji je u prethodna dva kruga razbio odbrane Reala i Juventusa.

Već smo uradili mnogo, ali hoćemo još više – kaže Tadić, koji igra sezonu snova. – Za početak nam je najvažnije da osvojimo pehare u Holandiji, a onda ćemo probati i u Ligi šampiona. Nadamo se svim trofejima. Cijeli grad, svi navijači i mi igrači osjećamo da to možemo. –

tadić-ajax intervju

Ipak, svjesni su Dušan, Zijeh, De Jong, De Liht, Van de Bek i društvo, koji su postigli fantastičnih 160 pogodaka na svim frontovima u 2018/2019. da moraju korak po korak. A prvi naredni je u Londonu.

Biće teška prva utakmica sa Totenhemom. Protiv Sitija su pokazali koliko su psihološki jaki, a kao što je poznato, imaju odlične igrače i istog takvog trenera. Vjerujem da će pobjednika odlučiti nijanse, najsitniji detalji – ističe Tadić.

“Kopljanici” su u naletu i odlično guraju na sva tri fronta. Ako savladaju Utreht i De Grafšap, trijumfovaće u domaćoj ligi, slijedi im i finale Kupa Holandije sa Viljemom, a između dva okršaja sa “pjevcima”.

Forma nam je na visokom nivou, sve funkcioniše kako treba. Pred nama je još važnih utakmica, pored ove sa Totenhemom i vjerujemo u naš kvalitet – zaključio je Tadić, strijelac šest golova u LŠ, uz još tri u kvalifikacijama za prestižno takmičenje.

tadić-goal

I Totenhem i Ajaks su briljirali u tekućem ciklusu, rušili moćnije i bogatije i potpuno zasluženo stigli na dva koraka do najvrednijeg klupskog pehara, čijeg ćemo novog vlasnika dobiti 1. juna na stadionu madridskog Atletika “Vanda Metropolitano”. Londonski klub će kao i u dvomeču protiv “građana” biti lišen usluga najboljeg strijelca, povrijeđenog Harija Kejna, a problem predstavlja i izostanak Hong Min Sona zbog žutih kartona. As iz Južne Koreje je bio u vrhunskoj formi, i “građanima” je tri puta zatresao mrežu za 180 minuta.

“Pjevci” su, inače, napravili lošu uvertiru za Ajaks, pošto su u subotu izgubili od Vest Hema u prvenstvu sa 0:1.

Malo nam je zbog toga pokvareno raspoloženje – kaže Poketino. – Takođe, naš rival je imao mnogo više vremena za pripremu, jer su Holanđani odložili ligaško kolo zbog ove utakmice. Nije to baš fer, ali je izazov da pokažemo snagu. –

Dan poslije, Barselona će sa raspucanim Lionelom Mesijem ugostiti Liverpul, prošlogodišnjeg finalistu. Katalonci čak 31 put zaredom nisu izgubili u evropskim kupovima na domaćem terenu, a u 34 duela sa Englezima kod kuće poraženi su samo dvaput. Interesantno, oba puta od velikana sa “Enfilda”, iz čijih su redova na stadion “Kamp Nou” u proteklih pet godina došle dvije velike zvezde – Luis Suarez i Felipe Kutinjo.