X-Time Out: Sebastijan Rode

sebastian rode

Vratio se u klub u kojem se afirmisao, ali nije u prvom planu i uglavnom ulazi kao rezervni igrač mada je za očekivati da vrati status kojeg je ranije imao.

Sebastijan Rode vezni je igrač Ajntrahta u kojem igra kao pozajmljen fudbaler dortmundske Borusije, a rođen je 11. oktobra 1990. godine u Zehajm-Jugenhajmu malom mjestu blizu Darmštata. Kao dječak promijenio je dosta klubova pa je sa četiri godine počeo trenirati fudbal u Hanlajnu da bi nakon četiri godine otišao u Alzbah gdje je takođe proveo četiri godine. Zatim je uslijedio prelazak u Viktoriju Grajshajm gdje je boravio od 2002. do 2004. da bi boje Darmšata u omladinskim kategorijama branio tokom sezone 2004-05, a potom otišao u Ofenbah Kikerse.

rode-ofenbah kikers

Upravo u njima imao je profesionalni debi 7. marta 2009. protiv Anjtrahta iz Braunšvajga u trećoj ligi Njemačke. U dvije sezone odigrao je 15 utakmica i dao jedan gol. da bi 3. juna 2010. potpisao ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Prvi nastup u Ligi Evrope imao je protiv Karabaga 22. avgusta 2013. godine. Tokom četiri godine u Frankfurtu skupio je 94 ligaška nastupa na kojima je dao četiri gola da bi se 1. jula 2014. pridružio Bajernu nakon što mu je istekao ugovor sa Ajntrahtom.

rode-bayern munich

Debi je imao u Superkupu Njemačke protiv dortmundske Borusije da bi 22. novembra dao prvi gol za ekipu iz Minhena na domaćem terenu protiv Hofenhajma. U dvije sezone na Alijanc areni skupio je 38 utakmica i tri puta tresao mrežu na ligaškim mečevima da bi potom potpisao ugovor sa “milionerima” što je bilo pomalo čudno pošto su uglavnom igrači tog kluba išli u Minhen.

rode-germany

Debitovao je protiv bivšeg kluba u Superkupu, ali potom nije dobijao mnogo prilika pa je ostao samo na 14 ligaških nastupa i jednom postignuo gol da bi tokom posljednjeg zimskog prelaznog roka pojačao Ajntraht do kraja sezone, a do sada je odigrao 12 mečeva. Još nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Njemačke mada je bio član U18, U19, U20 i U21 selekcija.