Ramzi u suzama napušta Arsenal

ramsey_aron
picture source: www.bbc.com

Poslije 11 godina provedenih u Arsenalu, Aron Ramzi oprostio se od kluba i navijača i u suzama napustio teren.

Velški fudbaler potpisao je za londonski klub 2008. godine, da bi potom bio na pozajmicama u Notingemu i Kardifu, ali je po povratku na “Emirejts” stadion bio jedan od najvažnijih igrača.

Na kraju ljeta Ramziju ističe ugovor sa “tobdžijama”, te će se pridružiti ekipi Juventusa. Trenutno je povrijeđen, pa nije mogao da nastupi za Arsenal  u utakmici protiv Brajtona u okviru 37. kola Premijer lige, ali mu je uručena nagrada.

ramsey-family

Ovo je bilo pakleno putovanje, 11 godina mog života, toliko toga se dogodilo kada se okrenem nazad. Po mom glasu siguran sam da možete zaključiti koliko mi ovo znači. Zahvalan sam na prilici da igram u ovom velikom klubu i da tu provedem ovoliko vremena. Došao sam sa 17 godina a odlazim kao čovjek, imam porodicu sada, svoju ženu i djecu i veoma sam zahvalan na svim prilikama ovdje – rekao je Ramzi.

Dodao je da je sada glavni prioritet osvajanje Kupa sa Arsenalom, te da će se tek poslije toga fokusirati na novi klub.

Jako sam uzbuđen zbog novog izazova i poglavlja u mom životu, ali trenutno je ovo najbitnije. Ovdje sam odrastao i želim da dođemo do Kupa jer smo već nekoliko godina bez trofeja. Onda ću moći da se koncentrišem na novi izazov u Juventusu i da se radujem tome – završio je Ramzi.