Panatinaikos napustio grčku ligu

Panathinaikos-legue
picture source: www.agonasport.com

Situacija u grčkoj košarkaškoj ligi se i dalje ne smiruje, a sada je dobila i epilog. Panatinaikos je  posle odbijanja da izađe na teren protiv Kikmisa, saopštio da je donijeta odluka da klub istupi iz lige.

Kao što su i najavili, košarkaši Panatinaikosa nisu izašli na teren ni poslije 20 minuta koji su im dati da donesu odluku, te je utakmica registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Kikmisa. Nešto kasnije “zeleni” su se oglasili saopštenjem u kom navode da je razlog ovakve odluke “teror čelnika Olimpijakosa”.

panathinaikos-bc

Ovaj potez povukli su nakon što su čelnici Lige i Saveza dozvolili zamjenu sudije na meču između Olimpijakosa i Promiteasa, pa je Panajotis Anastopulos razriješen dužnosti, jer je Olimpijakos najavio da neće izaći na teren, ukoliko im pomenuti arbitar bude dijelio pravdu.

Mjesecima unazad gledamo teror i ucjene vodećih ljudi Olimpijakosa, a gledamo i kako nadležni ministri ne reaguju na sve to. Ucjenjuju Ligu i krše pravilnik i regulative takmičenja – navodi se u saopštenju.

Čelnici grčkog kluba su takođe naglasili da će se vratiti takmičenju tek kada se “zaustavi terorizam i bezakonje koje nameće Olimpijakos”.