Milojević na odlasku, traži se novi predvodnik crveno-belih

milojević-zvezda
picture source: www.telegraf.rs

U Crvenoj Zvezdi užurbano rade na pronalasku novog trenera.

Vladan Milojević pod čijim je vodstvom beogradski klub u posljednje vrijeme napravio velike stvari odlučio je da napusti Marakanu i okuša se u drugoj sredini, a po običaju, imena kandidata se uveliko provlače u javnosti.

Iako je najprije kao jedan od najozbiljnijih kandidata “figurirao” Siniša Mihajlović, dovođenje ovog poznatog stručnjaka na kraju se ispostavilo kao nemoguća misija za Crvenu Zvezdu, čiji su se čelnici okrenuli mnogo realnijim opcijama. Kao mogući Milojevićev nasljednik tako se sada spominje bivši trener Željezničara, Simo Krunić, koji u Srbiji uživa veliki ugled.

simo krunic

Kroz trenersku karijeru Krunić je u Srbiji vodio mnoštvo klubova. Trenirao je, između ostalog, OFK Beograd, Inđiju, Jagodinu, Radnik iz Surdulice, dok danas kao trener Čukaričkog vodi s Partizanom borbu za treće mjesto koje vodi u Evropu. Uz sve to, radi i kao asistent u reprezentaciji Srbije.

Mediji u Srbiji naglašavaju kako je Krunić samo jedan od kandidata, a osim njega u opticaju su još Goran Đorović, Milan Rastavac, Ivan Jovanović, Matjaž Kek.

Sadašnji trener Vladan Milojević je crveno-bijelima donio najveće uspjehe u 21. vijeku. Iako ima važeći ugovor, azijski milioni i posao u mnogo manjem stresnom okruženju mogli bi da dovedu do njegovog ranijeg okončanja, što je najavio i on sam.

Kao naredna stanica u Milojevićevoj karijeri pominje se kineski Gvanžu.