Nejmar i Markinjos bez proslave titule

neymar-marquinhos
picture source: ronaldo.com

PSŽ će novu titulu prvaka Francuske proslaviti nakon meča pretposljednjeg kola Lige 1 protiv Dižona na Parku Prinčeva.

Parižani su još prije nekoliko kola osvojili novi naslov najbolje ekipe u Francuskoj, ali su odlučili da slavlje upriliče u posljednjem domaćem meču ove sezone.

Igrači će sutra proslaviti titulu prvaka, ali među slavljenicima na terenu neće biti dvojice Brazilaca Nejmara i Markinjosa.

Zbog kazne Disciplinske komisije Lige 1 koje su obojica dobili, Nejmar zbog udaranja navijača  i Markinjos zbog crvenog kartona, njima je zabranjen pristup terenu i oni neće moći sa ostatkom ekipe da proslave trofej.

psg 2018

Zvijezda PSŽ-a Nejmar dobio je žestoku kaznu od strane Fudbalske federacije Francuske (FFF), zbog fizičkog sukoba sa navijačem Rena u finalu Kupa Francuske i kažnjen je sa pet utakmica neigranja u svim takmičenjima.

Nejmar je tako posljednji meč sezone odigrao protiv Anžersa proteklog vikenda, ali će propustiti posljednje dvije utakmice u sezoni.

Sa druge strane brazilski štoper Markinjos je suspendovan na jedan meč zbog crvenog kartona protiv Anžersa i on će pauzirati duel sa Dižonom.

Nažalost, na teren ne mogu kako bi proslavili naslov prvaka, ali sigurno je da će pravo slavlje nastati tek po izlasku sa stadiona, a tu bi Nejmar trebao imati glavnu riječ.