U Zvezdi žele duplu krunu, Partizan igra za spas sezone

crvena-zvezda-partizan-0
picture source: news.touristerguide.com

Vrijeme je za duplu krunu, kažu u Crvenoj Zvezdi u najavi finala Kupa Srbije koje igraju protiv Partizana na stadionu “Rajko Mitić”. Zamjenik kapitena crveno-belih Vujadin Savić ističe da je svaki derbi izazov, ali on se nada da će podići pehar Kupa Srbije jer tako nešto govori i simbolika.

U ove dve sezone dobili smo oba najvažnija derbija. Četiri smo remizirali ali ona dva u plej-ofu na “Marakani” smo bili bolji. Nadam se da će i ovaj treći važan, u finalu Kupa biti srećan po nas pa da bude 3:0 u tim važnim pobjedama. A, i Milijaša da pošaljemo u penziju sa duplom krunom, jer je osvojio i onu posljednju prije 12 godina – kaže  Savić.

vuja savić

Stadion “Rajko Mitić” daje samo neznatnu prednost, smatra Savić ali mnogo je važnije što se meč za trofej ne igra u Nišu.

Ne bi mi mnogo smetalo ni da smo igrali u Humskoj. Bilo je važno samo da se jedno takvo finale, dva najveća kluba igra na dobrom terenu. Svaka čast Nišu, oni su uvijek dobri domaćini i želim im da uskoro zaista organizuju finale Kupa ali na dobrom terenu. Ovaj sada je jako loš i nedostojan velikog finala. –

kup srbije press

Za trofej koji bi “zalječio rane” loše superligaške sezone i skratio evropske kvalifikacije za prvu, početnu rundu. Sa tim motivom, uz standardnu želju da se komšijama pokaže i dokaže da nisu bolji, Partizan stiže večeras na stadion “Rajko Mitić”. Na talonu je ujedno i istorijska prilika za crno-bele da dođu do četvrtog uzastopnog pehara u najmasovnijem takmičenju.

Može dijelom da se gleda tako da trofejom u Kupu može da se spase sezona, ovakva kakva je bila. Za velike klubove uvijek znači kada osvoje trofej. Za nas je možda još bitnija stavka to što trofej može da nam donese rasterećeni kalendar na početku kvalifikacija za Ligu Evropa, što je veoma bitno. Imamo veoma malo vremena za pripreme i značilo bi nam da dve nedelje kasnije počnemo takmičenje. Imamo mnogo motiva – podvukao je Milošević.

savo-milosevic-kup-press

Ni crno-beli ni crveno-beli posljednjih nedelja nisu pružali partije kakve se od njih očekuju, pa Milošević vjeruje da bi posljednjih 90 minuta sezone trebalo da donesu značajnije poboljšanje.

Ova utakmica rešava sve kada je u pitanju osvajanje trofeja. Ekipa može bolje i više nego što je pokazala u prethodnom periodu, mislim da smo se digli. Očekujem i bolju Zvezdu, ali se nadam da neće biti na nivou iz Lige šampiona. Poslije dužeg vremena igraćemo utakmicu koja ima malo veću vrijednost i težinu od onih u prvenstvu jer direktno donosi trofej. Obe ekipe će učiniti sve da dođu do trofeja. –