Novak optimista pred duel sa Zverevim

djokovic-rg
picture source: www.telegraf.rs

Prekoputa mreže danas će Novaku Đokoviću, prvom nosiocu i najboljem teniseru svjeta, u četvrtfinalu Rolan Garosa stajati neugodni Aleksandar Zverev, peti “kosturaš”. Sudeći po do sada viđenom, po igri i formi, mnogo više razloga za brigu i razmišljanje kako proći dalje imaće – Njemac.

Veoma sam zadovoljan prikazanim igrama. Imaću za protivnika jednog od trenutno najboljih igrača na svjetu, koji nije baš u izvanrednoj formi ove godine. Nije bilježio značajne rezultate, ali to ne znači da će možda da odigra na nivou ispod onog koji ga je karakterisao posljednjih nekoliko godina. Očekujem najbolje od njega, zato što je, iako je realativno mlad, dosta stabilan i iskusan teniser koji zna da igra ovako velike mečeve – poručio je Novak u najavi.

djokovic-Paris-French

Za svog protivnika ističe da ima izuzetno jak servis i da se sve bazira oko toga, nešto slično Štrufu, koga je eliminisao u prethodnom kolu.

Ali, Zverev je dosta kvalitetniji igrač sa osnovne linije, tako da očekujem manje grešaka sa njegove strane u odnosu na ono što sam imao protiv Štrufa. Ulazimo u samu završnicu turnira, a meni se sviđaju moje šanse, s obzirom na to da igram prilično dobro – poručuje Nole.

Do sada, skor je 2:2 u okršajima između ova dva tenisera.

Obojica smo te mečeve dobili u dva seta. U Londonu je bila zanimljiva situacija. Prilično lako sam ga dobio u grupnoj fazi, onda je on mene u finalu. Sve je moguće, drugačija je podloga, drugačije su okolnosti. Vjerovatno meni malo više ide u korist činjenica da sam sudeći po dosadašnjoj igri u malo boljoj formi od njega. Ipak, ne treba se previše oslanjati na to i ono što se do sada dešavalo. Igrač je koji ima izuzetno mnogo kvaliteta, dobro se kreće za njegovu visinu. Obično u završnicama turnira podiže nivo igre, što je karakteristika najboljih igrača na svijetu. Tako ću i da pristupim meču, sa velikim respektom prema njemu. S druge strane, samouvjeren sam zato što znam kakvu igru posjedujem i u kakvoj sam formi. Mislim da imam dobru šansu za pobjedu – poručio je Novak navijačima.

alexander-zverev-with-novak-djokovic

To što se za danas u Parizu najavljuje veliki pad temperature uz kišu, Novak ne vidi kao problem. Naprotiv.

Super! Odlično. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su uslovi malo teži, ako je oblačno kao u prethodnom meču i pada kišica, moram da budem zahvalan na tome, jer će to usporiti njegov servis, što ide meni u korist – osvrnuo se Novak i na meteorološke uslove.