Partizan sa velikom motivacijom ulazi u finalnu seriju

kk-partizan
picture source: http://mondo.rs

Posljednju od 21 titule državnog prvaka, Partizan je osvojio 2014. godine. Preduga suša za klub koji je 13 sezona zaredom unosio u vitrine pehar namjenjen šampionu Srbije, u razdoblju od 2002. do 2014. Zbog toga, motivacija crno-belih u finalu plej-ofa Superlige protiv Crvene Zvezde neće biti ništa manja od duela vječitih rivala u polufinalu ABA lige ove sezone.

Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svjetskih i evropskih prvaka, velika je motivacija za svakog sportistu – kaže trener Partizana Andrea Trinkijeri. – Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dječaka kad počne da se bavi sportom. –

Andrea-Trinkijeri

Vječiti su u regionalnom polufinalu odigrali dvije triler utakmice: u prvoj je Zvezda pobjedila poslije produžetka, u drugoj se Partizan revanširao pred svojim navijačima. U trećoj je tim trenera Milana Tomića demonstrirao silu i plasirao se u finale (84:63).

Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmjerili snage i odlično se poznajemo. To što su oni osvojili prsten ABA lige, a mi pehar u Kupu Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara. Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvijek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski. –

novica-cirbes

Italijanski strateg prepustio je ulogu favorita četvorostrukom uzastopnom šampionu Srbije.

Crvena Zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, takođe i par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom. Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sljedeće sezone, dala su nam određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše, znamo kakve obaveze nosi dres Partizana i pružićemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača – konstatuje Trinkijeri.