Toti zvanično napustio Romu

totti-as roma
picture source: www.tpi.it

Frančesko Toti je i zvanično nakon 30 godina napustio Romu.

Legendarni kapiten Vučice je poslije oproštaja od fudbala vršio funkciju tehničkog direktora, ali je posljednjih sedmica odlučio da napusti i tu poziciju.

Svoju odluku je saopštio na današnjoj pres-konferenciji u prostorijama Olimpijskog komiteta u Rimu.

Povlačim se sa moje pozicije u Romi. Mislim da je uzimajući u obzir okolnosti pravo vrijeme za ovu odluku, nikada nisam bio u mogućnosti da učestvujem u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači, ali simboli ne. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku“, rekao je Toti.

Najavio je povratak u klub kada Roma dobije nove vlasnike.

totti-press

Ljudima u klubu mogu samo reći hvala i nastaviti navijati za ovaj klub. Vidjeti je u ovakvoj situaciji me čini tužnim. Za mene je ovo najvažnija ekipa na svijetu. Sada ću krenuti nekim drugim putem, a u neko drugo vrijeme bit ću spreman da se vratim. Svi znamo da su željeli da se povučem. Imao sam ugovor od šest godina, a s vremenom sam shvatio da je biti direktor druga stvar. Obećane su mnoge stvari, ali na kraju nisu ispunjene. Imam i ja karakter i nisam tu da radim ono što mi se kaže“.

Totti je istakao da se nikad nije osjećao članom projekta, poručio je vlasnicima da trebaju biti transparentni u odnosu s navijačima.

Govorio sam im da ljudima treba reći istinu, a oni su mi odgovorili da sam nesposoban“, kazao je legendarni italijanski fudbaler.

Inače, presici je prisustvovalo oko 300 novinara.